2014 m. lapkričio 19 d., trečiadienis



Naujas mano internetinis puslapis:





www.mariuslasinskas.lt






Esu Marius Lasinskas knygos "Vaikai vaistažolių pasaulyje" autorius, vaistininkas - žolininkas, "Žolinčių akademijos" viceprezidentas, lektorius, VDU ŽŪA doktorantas. Gaminu vaistažolių mišinius, konsultuoju, skaitau paskaitas, vedu praktinius užsiėmimus. Tai, ką išmokstu, dalinuosi su Jumis.


Šiuo metu galiu pasidalinti žiniomis šiomis temomis:

„Vaikai vaistažolių pasaulyje“.

Tai linksma kelionė su žolininku nuostabiu vaistažolių taku. Mano pirmosios knygos pavadinimas toks pat "Vaikai vaistažolių pasaulyje", todėl kviečiu nuo pat mažumės mokytis mylėti gamtą. Paskaitos metu bus ir teorijos, ir praktikos, kurios metu pažinsime vaistinius ir maistinius augalus: uostysime, čiupinėsime, o jeigu bus geras oras, tai būtinai tai darysime gamtoje. Iki mielo!


Mano pirmosios knygos pristatymas Kaune 2019 birželis:

https://www.youtube.com/watch?v=unBzQlatcEM&t=401s


„Pasiruošimas žiemai. Kaip mums gali padėti vaistažolės“.

Jeigu vasaros metu prisirinkote juoduogio šeivamedžio žiedų, liepų žiedų ir kitų vaistažolių, tai tikrai galite būti ramūs, kad būsite sveiki ir laimingi, o jeigu netyčia susirgsite, tai greičiau pasveiksite. Nuo senų senovės vaistažolės buvo ir maistas, ir vaistas, tik reikia turėti žinių, kaip atrasti, kaip surinkti, kaip paruošti ir taisyklingai vartoti.
Paskaitos metu sužinosite, kaip vaistiniai ir maistiniai augalai gali padėti pasiruošti žiemai.
Taip pat lektorius pasakys, kokias vaistažoles galima rinkti žiemos metu ir jos bus labai efektyvios stiprinant imunitetą, nuo peršalimo, gripo, slogos ir kitų žiemos negalavimų.
Beveik kiekvienai sintetinei tabletei galima rasti atitinkamą augalą: „Paracetamolis“ - liepų, šeivamedžių žiedai, „Tavegilis“ - triskiautis lakišius, „Kaptoprilis“ - amalas, „Omeprozolis“ - siauralapis gaurometis ir t.t.
Taigi turėkite užrašus, nes receptų tikrai bus.
Po paskaitos galėsite užduoti ir asmeninius klausimus, bei paragauti mano gaminamų žolelių arbatų, išbandyti hidrolatus.

"Pasiruošimas pavasariui: pirmosios vaistažolės ir maistinės žolelės mūsų sveikatai ir gerovei."

Sušilus orams, gamta mums dovanoja pačių nuostabiausių vaistinių ir maistinių augalų: šalpusnis, dilgėlė, garšva, tramažolė, pušų, eglių, beržų pumpurai, lapai ir gausybė kitų, apie kurių naudingąsias savybes pasakoju klausytojams. Iš tiesų visko aplink yra - tik reikia mokėti surasti, atskirti, rinkti ir žinoti, kaip vartoti ir maistui, ir vaistui.


"Praktinis vaistažolių užsiėmimas gamtoje: kaip atpažinti, surinkti, naudoti."

Gamtoje visada vyksta patys smagiausi užsiėmimai, nes tuomet galime pamatyti, paliesti, stebėti, kaip vaistažolės auga, kuom jos gyvena. Tai puiki proga pabūti gryname ore, sužinoti daug naudingos informacijos apie sveikatą ir augalų pagalbą ją puoselėjant, bei pabūti bendraminčių žolinčių būryje.

Ir kitos temos:

„Fizinė, psichinė, socialinė, dvasinė žmonių sveikata. Vaistažolių nauda“.

„Kaip gydo medžiai“.

Šaknų ir šakniastiebių galybė“.

„Spygliuočių gydomosios savybės“.

„Vaistažolės - natūralūs gamtiniai antibiotikai“.


„Apie tikrąsias ligų priežastis. Kada gali ir kada negali padėti vien tik vaistažolės“.

„Vaistiniai augalai - maistas ir vaistas“.

„Praktiniai užsiėmimai gamtoje: pažinkime šalia mūsų augančius vaistinius augalus“.

„Nuostabus vaistažolių pasaulis“.

„Kaip teisingai atrasti, rinkti, džiovinti ir vartoti vaistažoles“.


Šiuo metu skaitau paskaitas įvairių miestų Visuomenės sveikatos biuruose, mokyklose, darželiuose, universitetuose, sveikatos centruose ir kitur. Jau buvau: Alytuje, Kalvarijoje, Marijampolėje, Klaipėdoje, Vilniuje, Telšiuose, Lazdijuose, Utenoje, Molėtuose, Kėdainiuose, Jonavoje, Šakiuose, Vilkaviškyje, Prienuose, Panevėžyje, Pasvalyje. Mielai atvykčiau ir į Jūsų miestą paskaityti paskaitų apie vaistažoles, sveikatą ir įvairius natūralius būdus, kaip išlikti sveikam, o susirgus greičiau pasveikti.

Kalbu Žinių radijo laidoje "Mano sveikata":  http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/2014/06/28/mano-sveikata/34193?fb_action_ids=652951501456492&fb_action_types=og.likes

P.s. Jei kas rasite nežinomą vaistinį augalą ar kils kokių klausimų drąsiai rašykite:

marius.lasinskas@gmail.com ar skambinkite
tel.: 8 676 82266
Svetainė www.mariauszoleles.lt



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą